hjalle.se

★ Året som gått eller 2014 — En årskrönika

Onsdag 31 december 2014 - 16:51

Det har blivit dags att sammanfatta året som gått. Förra nyårsafton firade vi tillsammans med hela familjen i Skellefteå. Sista dagen på ett väldigt jobbigt år. I dag är det sista dagen på ett mycket bättre år.

Jag tänkte att jag skulle skriva lite om de värdsliga sakerna här också. Till exempel årets bästa film (Boyhood kanske?), årets bästa skiva (Kate Tempest - Everybody Down) och vad jag läst (Stallo av Stefan Spjut, Expeditionen: en kärlekshistoria av Bea Usma, två första i Ken Folletts Århundradettrilogi). Samt mina sportprestationer, Kortvasan (Jag vann över Hannas pappa i år.) och Midnattsloppet (Jag stod över på grund av förkylning.), men det gick som ni kanske märkte att sammanfatta i två meningar, så vi kör på med det viktiga.

Hannas bror tyckte att det behövdes lite sol i början av året. Mamma Monica höll med och bokade en vecka på Gran Canaria för hela familjen över påsk. Det var väldigt skönt med ett avbrott från den grå vardagen.

Ni vet när man smörjer in sig noga, lägger sig sedan på magen och råkar gnugga bort allt solskydd. Yolo.

A photo posted by Hjalmar Hallin (@hjalle) on

När vi kom hem var det dags för mig att fylla 30. Familjen kom ner på besök och jag hade chilifest på mitt kontor i Gamla Stan. En massa vänner kom så klart, både Stockholmare och mer avlägsna. Det är sällan man känner sig så mycket i centrum. Det blev det dock mer av lite senare på året.

I maj blev Hanna gravid (och i skrivande stund väldigt höggravid). Den här gången var det bara en. Även om det fortfarande är med stor sorg vi kommer ihåg förra graviditeten kändes det som att vi äntligen skulle bli lyckliga föräldrar.

En stor del av semestern tillbringade vi i sommarstugan i Kalmar, och även om Hanna mådde rätt illa var det väldigt trevligt.

A photo posted by Hjalmar Hallin (@hjalle) on

I slutet av juli blev jag morbror! Lo är världens (hittills) sötaste unge. Vår egen graviditet blev plötsligt mycket mer verklig. Jag är väldigt glad att vårt barn får en jämnårig kusin. Och jag är väldigt glad för Eve och Magnus skull.

Och sen kom den stora dagen. Den 20:e september fick han (jag) tillslut sin Marion (Hanna) och vi var sååå lyckliga.

Hanna och Hjalle mitt i vägen

Bröllopet förtjänar egentligen sitt eget inlägg, och det kanske kommer så småningom. Kortfattat: Jävlar vad roligt det är att gifta sig. Gör det om ni får chansen. I väntan på det eventuella blogginlägget om det kan ni titta på bilderna här.

@noterar turistposar

A video posted by Hjalmar Hallin (@hjalle) on

Bröllopsresan blev en vecka i Budapest direkt efter vigseln. Vi bodde på det lyxigaste hotellet vi kunde hitta, badade på spa, drack bubbel till frukost (ja, jag då, inte Hanna) och åt och åt och åt. Vi tog tyvärr alldeles för lite bilder, men de vi har kanske ni också kommer att få se någon gång. Eventuellt.

Hanna i Budapest

Magen blev större och större och plötsligt blev det jul. På grund av just magen valde vi att inte åka någonstans den här julen utan lät julen komma till oss. Vår ändå rätt rymliga tvåa visade sig bli rätt trång med en hel familj plus repsektive, systerbarn, mormödrar, gammelmormödrar, mostrar och kusiner. Totalt (inklusive Lo) var vi fjorton personer här på julbrunch.

Till middagen hade sällskapet minskat lite och dagen efter testade vi rymligheten i Amanda och Emils etta. Där finns det åtminstone hjärterum.

Efter en sväng till Vätö för sent julfirande med Hannas familj har vi nu landat i insikten att förutom själva nyåret så är det bara bäbben vi väntar på, och så fort vi passerat tolvslaget i natt hoppas vi att hen inte dröjer allt för länge.


Jul

Lördag 27 december 2014 - 16:16

Och så blev det jul till slut. Jag lyckades inte nå mitt mål att blogga varje dag och när jag väl blev ledig dök hela släkten upp för att fira jul.

Julafton firades i vår lägenhet med hela familjen och mormor, moster och en kusin. Mycket trevligt och trångt.

Barnet håller sig fortfarande på rätt sida livmodermunnen och vi hoppas hen håller sig där minst en vecka till.

I dag firar vi jul med Hannas mamma och syskon. Skönt nog utan julmat.

Vi har möblerat om sovrummet och fått en liten säng fastsatt vid sidan av vår.


Lite bra - lite jobbigt

Måndag 15 december 2014 - 20:13

Jag är krasslig, har stressprojekt på jobbet och måste jobba över. Några julklappar saknas fortfarande och jag har ont i huvudet.

Utöver det har det varit en bra dag.

Vi var hos barnmorskan och allt såg bra ut. Barnet är fixerat, så nu vet vi att det kommer att födas åt rätt håll och ingen risk för att det måste bli kejsarsnitt av den anledningen i alla fall.

Hannas jobb har hängt lite löst den senaste tiden. Tidningsbranschen mår ju inte så bra som de flesta nog har förstått vid det här lagt. En massa tjänster ska bort och om hennes tjänst skulle försvinna skulle det ställa till det lite för min föräldraledighet i slutet av nästa år.

Det är svårt att leva på en a-kassa och en föräldrapeng, så risken fanns att Hanna skulle vara ledig längre.

Hur som helst fick hon veta idag att hon ligger bra till på las-listan så hon kommer inte att bli uppsagd.

Så jävla skönt.


Tredje advent

Söndag 14 december 2014 - 22:15

En vecka kvar av advent. En arbetsvecka kvar innan jul (förutom att jag ska jobba den 22:a också, men det försöker jag ignorera just nu)

Vi har verkligen tjuvstartat julen i år. Risgrynsgröt och vörtbröd och julmust och hela baletten. Så jävla värt. Det gäller att trycka i sig så mycket man kan innan annandagen, för då är man less oavsett hur länge man väntade med det.

Så det så.


Lucia

Lördag 13 december 2014 - 23:38

Ingen lussade hos oss idag, och vi var inte vakna i tid för svts luciatåg. Som tur är finns svt play.

Vi har packat bbväskan idag. Delvis i alla fall. Det är rätt mycket som ska med. Jag tycker det känns lite överdrivet men jag har säkert fel.

God natt.


Fredag

Fredag 12 december 2014 - 23:20

Jag älskar fredagar


Pizza är riktig mat

Torsdag 11 december 2014 - 22:41

Har precis kommit hem från en trevlig kväll hos familjen Fjellström i deras nya lägenhet. De bjöd på hemmagjord pizza och kladdkaka.

Deras dotter har börjat gå sedan jag träffade henne senast.

Sakta börjar det sjunka in att vi också kommer att få ett barn som ska lära sig gå, prata och leka.

Hen kommer inte att vara ett spädbarn så länge.


Fullärd blivande pappa

Onsdag 10 december 2014 - 21:57

Det har varit en himla massa kurser den senaste tiden. Föräldrakurs, föda utan rädsla-kurs och i kväll en förlossningsföreläsning på Huddinge, eller Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.

Nu är vi klara med allt sånt och vi är nog så förberedda man kan vara. Det enda som återstår är att vänta. En månad kvar.

De har wifi på rummen på Huddinge. Bara en sån grej.


Att pappablogga

Tisdag 9 december 2014 - 18:00

Dag nio i den här bloggens nya liv. Än så länge har ju det mesta handlat om själva bloggen och bloggandet än livet som pappa. Det beror ju så klart mest på att jag inte är pappa än, men jag tänker att det kanske börjar vara på tiden att jag övar.

Det enda problemet är så klart det vanligaste: Jag vet inte vad jag ska skriva.

Jag gissar att det blir mer känslor, bilder, framsteg och funderingar när bäbben är ute. Det saknas visserligen inte känslor nu. I går när jag skulle sova råkade jag fastna i tankarna att Hanna skulle dö vid förlossningen.

Då fick jag vara lilla skeden.

Det är väldigt mysigt med en sparkande bäbis i svanken.


Måndagens blogginlägg uteblir på grund av alldeles för spännande avsnitt Homeland

Måndag 8 december 2014 - 23:05

Om någon mot förmodan missat: se!


« nyareäldre »