hjalle.se

Jack

Torsdag 12 mars 2015 - 22:00

Nu har jag varit pappa i lite drygt två månader, eller lite knappt 9 veckor. En sak som är säker är att tiden ofta inte räcker lika länge som tidigare. Det handlar om prioriteringar, och en av de nedprioriterade grejerna är bloggen.

Jag tror att bloggen kommer att vara kul att ha kvar, så därför ska jag försöka hålla den vid liv, trots att jag hellre tittar på ett avsnitt House of Cards eller sover när tillfälle ges.

Jack är alltså snart nio veckor. Senast jag skrev om honom här var han fyra. Sedan dess har han börjat göra ljud, lite som att han försöker prata. Han skrattar när han är glad och han gråter när han är ledsen. Han sover lite längre än två timmar ibland, men sällan tre. Han är även gärna vaken lite längre då och då.

Gärna så länge att han blir för trött för att sova.

Han tar oftast inte napp, utan den enda trösten som verkar fungera när det är som värst är bröstet. När det inte är som värst så går det ofta rätt bra att trösta även för mig. Dessutom har jag den stora fördelen att jag inte luktar mat. En fördel som även är en nackdel, för jag har ingen mat.

Vi har även börjat med tygblöjor! Inte såna där man viker (även om vi har några såna med i skåpet) utan nya moderna tygblöjor, som ska funka tills dess att han väger 16 kilo. Perfekt för ekonomin, men egentligen är miljön skäl nog.

Än så länge är det minst lika smidigt med tygblöjor som med vanliga. Vi använder engångsblöjor på natten, så vi slipper byta lika många gånger, och när vi inte är hemma. Det känns som en lagom nivå. Det blir intressant att se hur det går när Jack börjar äta lite vanlig mat.

Om inte miljö- och ekonomiaspekten vore skäl nog är ytterligare en fördel att barn som använder tygblöjor blir torra tidigare. Moderna engångsblöjor suger upp kiss så effektivt att det tar mycket längre tid för barn att förstå vad det egentligen är som händer när en släpper på trycket.

Så om ni har tvättmaskin, testa tygisar. Jag är övertygad om att det är värt det.