hjalle.se

Vinyl

Måndag 16 februari 2015 - 22:00

Jag har skaffat en hobby, fritidsintresse, mani, ja, vad ni vill kalla det.

För några år sedan kom jag över en trasig Dual 505-2 skivspelare som sedan dess har stått och väntat på att få göra det den gör bäst. När jag fyllde 30 för snart ett år(!) sedan fick jag en reparation i födelsedagspresent av Hanna. Så nu spelar den skivor bättre än någonsin.

Sedan dess har min lilla sparsamma skivsamling växt. Först väldigt långsamt, men sedan innan jul bestämde vi oss för att årets julmusik bara skulle vara på vinyl. Skivback efter skivback på Stadsmissionen gicks igenom för 10-kronorsfynd och visst, Bing Crosby, Mahalia Jackson och en tidig Loa Falkman (Från tiden han bara var Carl-Johan Falkman) dök upp. Även så klart två skivor med Håkan Hagegård och lite annat smått och gott.

Sen tog julen slut, men eftersom jag höll mig hemma i väntan på Jack och sedan hemma med Jack i två veckor gick Tradera varmt. Även CDON och Bengans fick sig några besök.

Sen, upptäckte jag Discogs och det blev nästan skilsmässa.

Så nu har jag haft lite paus i skivköpandet

Men! I lördags fick Hanna en Mikael Kors-klocka av mig i kombinerad alla hjärtans dag-present och push present. Dessutom har jag precis monterat en ny pickup på skivspelaren då jag råkade bryta av nålen på den gamla.

Så nu tycker jag nog att jag kan få köpa ett par skivor igen.