hjalle.se

När blir föräldraledigheten vardag?

Torsdag 26 november 2015 - 11:00

Snart har första månaden som föräldraledig gått, och varje söndagkväll känns det som att jag ska till jobbet när jag vaknar. Det känns helt naturligt att vara hemma, men jag blir fortfarande förvånad varje måndagmorgon.

Jack är frisk och glad, sover bra, förutom att han vaknar rätt ofta på nätterna. Han har ett skrubbsår på kinden för han trodde att han kunde luta sig mot en snurrande grej när vi var ute och lekte. Jag trodde inte att han kunde, men jag hann inte riktigt fånga honom. Lite skrubbsår får man räkna med.

Det känns ändå alltid jobbigt när han gör sig illa.

Han går med gåvagnen under skräckblandad förtjusning, och kan med samma skräckblandning gå när man håller honom i en hand.

Han leker gärna själv, till exempel nu, men ibland behöver han konstant uppmärksamhet. Han gillar musik, katten och att riva tornen jag bygger upp av hans träklossar. Han utför sina morgonbehov på pottan, men vet inte riktigt vad som händer själv än.

Han vet var hans stortå sitter, och min näsa, men oftast vet han inte var han har sin egen.

I dag ska vi på läkarkontroll på BVC. Jag misstänker att han snubblat lite på sin viktkurva, men det vore inte så konstigt. Han väger redan nästan som en tvååring.

Och just ja, vi har börjat med välling på kvällen, än så länge är det svårt att avgöra om han sover bättre, men det finns hopp.